Sommelier

MIRACULUM pálinka sorozat - a klasszikus ízek kedvelőinek

Az Agárdi Miraculum gyümölcspálinkák lédús és zamatos gyümölcsök hamisítatlan, 100 %-os párlatai, melyek természetes tisztaságukban örökítik meg a magyar gyümölcsök jellegzetes ízeit és gazdag aromáját.

Érlelt alma
Új tölgyfahordóban érlelt almapálinka vaníliás, kávés ízjegyekkel.

Szilva pálinka
Besztercei szilvából készült elegáns, „igazi” szilvapálinka.

Körte pálinka
Friss, gyümölcsös, többségében Vilmos körtéből álló cuvée.

Muskotályos szőlő pálinka
Sárgamuskotályból készült különlegesség intenzív fajtajegyekkel.

Kajszibarack pálinka
Az érett, lédús és zamatos gyümölcs megannyi íz- és illatjegyét őrző mestermű.

A PREMIUM pálinkacsalád elsősorban a különlegességeket kereső ínyencek számára tartogat meglepetéseket.
Szamóca pálinka
A de abból is, hogy kocsány és a pálhalevélkék nélkül kell begyűjteni – összesen 720 palack pálinka készült belőle.
Az eredmény azonban magáért beszél: az Agárdi Szamóca pálinka könnyen érthető aromákat, csábító illatanyagokat tartalmaz, hűen és koncentráltan adja vissza a gyümölcsös, üde jegyeket, melyeket az apró magvakból adódó, enyhén dióra emlékeztető illat egészít ki.mézédes szamócát idéző aromái és ínysiklandozó illatanyagai hűen adják vissza a gyümölcsre oly jellemző, légiesen könnyed jegyeket, melyeket az apró magvakból adódó, enyhén dióra emlékeztető illat egészít ki.

Az Agárdi Premium kollekciójának egyik legújabb tagja annyira jól sikerült, hogy a termék 2008. év végi megjelenését követően azonnal aranyérmes lett a HunDeszten.
Ismeretes, hogy nem könnyű a szamócával dolgozni: a gyümölcsben lévő alacsony savtartalomhoz nem különösebben magas cukortartalom társul, ráadásul szedése is nehézkes. Hálásnak pedig végképp nem mondható: 100 kg szamócából mindössze 1.8% a kihozatal, éppen ezért – és a már említett szaporátlan szedés miatt, ami nemcsak a szamóca „rejtőzködő magatartásából” adódik.

Bodza pálinka
A szelíd- és vadbozda kompozíciójából álló Bodza pálinkában csokoládéra emlékeztető illatkomponensek vegyülnek izgalmas, lekváros gyümölcsösséggel.
Az Agárdi Bodza pálinka 2008-ban szintén aranyéremmel debütált.
„Közkívánatra” készült az Agárdi Bodza pálinka is: a bodzaszörp népszerűsége érthető módon sokak érdeklődését felcsigázta. A közhiedelemmel ellentétben azonban a bodza pálinka nem a virágból, hanem a termésből készül (egyrészt pálinka az előírásoknak megfelelően kizárólag gyümölcsből készíthető, másrészt a virág nem tartalmaz cukrot, így alkoholos erjedése hozzáadott cukor nélül lehetetlen). A szörp és a pálinka közötti különbség ezért nem csupán az alkoholtartalomban érhető tetten: a virágra jellemző aromákkal szemben a pálinkában inkább csokoládéra emlékeztető illatkomponenseket fedezhetünk fel, ami izgalmas, lekváros gyümölcsösséggel vegyül.
Az Agárdi Bodza pálinkája gyűjtött vadbodza és termesztett szelídbodza kompozíciójából készült, ahol a termék robusztusságát a vadbodza, könnyed, légies jegyeit pedig a szelídbodza adja.
A bodza feldolgozása viszont a szamócáénál is körülményesebb: az ernyős terméseket a szőlővel azonos módon lebogyózzuk és összezúzzuk, ezenfelül pedig ki is magozzuk, hogy a magból adódó zöldes jegyek ne zavarják meg a pálinka gyümölcsösségét.

Madárberkenye pálinka
Aromatikájában kissé különc, illatában marcipános, vegetális jegyeket is hordozó pálinka, főként - de nem kizárólag! - valódi ínyenceknek.
A barkóca berkenye és a házi berkenye pálinkák után az osztrák nemzeti ital alapanyagával, a madárberkenyével egészült ki az Agárdi Premium portfoliója. A madárberkenye vadon terem, augusztus végétől díszíti az utak szélét narancssárgás-pirosas gyümölcsével. Feldolgozása rendkívül munkaigényes, gondos mosást, válogatást igényel a bodzához hasonló bogyózást megelőzően. A kökényhez és az erdei meggyhez hasonlóan a berkenye is gyűjtött gyümölcs, kihozatala pedig még a szamócánál is rosszabb (1.3%).
Az aromatikájában kissé különc, illatában marcipános, vegetális jegyeket magában hordozó Madárberkenye pálinkából korlátozott mennyiség (280 palack) áll az Agárdi fogyasztói rendelkezésére.

Piros Vilmoskörte pálinka
Minden cseppjében a zamatos, érett körtét idéző lenyűgözően fűszeres illat és könnyed, gyümölcsös ízek jellemzik. Könnyen érthető, mégis izgalmas és sokoldalú pálinka; szinte biztos, hogy hamar a fogyasztók egyik kedvence lesz. Versenyen mindenesetre szépen teljesít, a HunDesztről aranyérmet hozott napokkal a hivatalos bemutatása után.

Szomolyai cseresznye pálinka
2007 novemberében került először a palackokba; csábítóan marcipános, étcsokoládés illatvilágának és a ropogós, érett gyümölcsöt idéző ízeinek köszönhetően rögtön a megjelenést követően, 2007. év végén aranyérmes lett a HunDeszten, 2008-ban pedig hasonló eredménnyel teljesített a párlatversenyen.

Vadszeder pálinka
Elegáns, erdei gyümölcsös illat, mely a friss lágy eső utáni erdő könnyű gombás illatának tónusát idézi - és szintén az aranyérmes pálinkáink sorát gyarapítja.

Cigánymeggy pálinka
A Cigánymeggy pálinka az Agárdi emblematikus terméke: az Agárd környéki ültetvényekről származó, régi magyar meggyfajtából készült pálinka ellenállhatatlanul friss, üde és könnyed aromatikája révén a fogyasztók - és a versenybírák - egyik abszolút kedvence.

Birs pálinka
Igazi különlegesség üde, citrusos illatokkal, fanyarkás ízekkel. Megkapóan harmonikus íz- és illatvilágát a birsalma kompótos jellegének és a birskörte könnyedségének köszönheti.

Barrique szilva pálinka
Új tölgyfahordóban érlelt, penyigei szilvából készült pálinka; virágokra emlékeztető, fahéjas-fűszeres illatával nyűgözi le a fogyasztót.

Erdei meggy pálinka
Illatában intenzív, marcipános, mandulás karakterek jellemzik, melyek szép harmóniát alkotnak a gyümölcsös ízvilággal.

Feketeribizli pálinka
Harsány, ribizlilekváros illatok markáns gyümölcsízekkel - az aranyérmes 2007. évi évjárat után a legújabb is gyönyörű!

Sörpárlat
Különleges sörből főzött, malátára és sörhabra emlékeztető illatú egyedi ital.

Vadmálna pálinka
Intenzív, karakteres, friss illat, zamatos, hosszantartó gyümölcsösségel; valódi élmény nem csak ínyenceknek.

Kökény pálinka
A természetkedvelők kedvenc gyümölcséből készült pálinka sokrétű illat- és összetett ízvilággal.