Az Agárdi Pálinka

Agárdi Pálinka-családok

A Premium sorozat tagjait – köztük a hűs-citrusos birs, a mandulás erdei meggy, az ínycsiklandóan harsány feketeribizli pálinkát - elsősorban az extravagáns újdonságokat kedvelő, kísérletező kedvű ínyenceknek szántunk. Nem hiányozhatnak az Agárdi Premium kínálatából a különféle törköly- és seprőpálinkák sem: ezeket először a legkiválóbb hazai pincészetek borai iránti tiszteletadásból készítettük, a választékot azonban már fogyasztóink kifejezett kérésére bővítettük.

A Miraculum pálinkacsaládba a klasszikusnak számító ízek – így a körte, a barack és a szilva – tartoznak. A kollekció közös jellemzője az a tartózkodó elegancia, amivel a kicsattanóan egészséges, lédús, napsütötte, zamatos gyümölcsök esszenciáját őrzi a fogyasztó számára.


A Pannonhalmi Apátságban őrzött, évszázados receptek alapján szintén Agárdon készül a hazai piacon egyedülálló Bencés likőrcsalád is. Tagjai - a könnyed, gyümölcsös Meggylikőr, valamint a kedvező élettani hatású Gyógynövény- és Keserűlikőr – nemcsak a pálinkákéval megegyező technológiával készülnek, de az italok alapját is Agárdi pálinka adja.


A Trópusi Kollekció a párlatok világába kalauzolja a fogyasztót: a banán, a gránátalma és a narancs párlatok frissességükkel és kihívóan gyümölcsös aromáikkal önmagukban, vagy hűsítő nyári koktélok elsőrangú összetevőjeként is páratlan felfrissülést kínálnak.

2003 óta fahordós érleléssel is készítünk pálinkát, mégpedig a jellegzetesen magyar jonatán almából és szilvából. A barrique pálinkáinkat jellemző különleges zamat és kellemes szín a zempléni tölgyből készült, 230 literes, közepesen kiégetett Szerednyei fahordókban alakul ki. A legkeresettebb hordós termékünk azonban kétségkívül a limitált mennyiségben forgalomba kerülő Agárdi Szivar Aszútörköly pálinka.


A pálinkák mellett nemcsak Európában, de a tengerentúlon is kedvelt és keresett a saját recept alapján készített Agárdi különlegesség, a sörpárlat.

Az Agárdi Pálinkafőzdében készült pálinkák 40% v/v alkoholtartalmúak. Az alkoholfok meghatározásánál azt tartottuk szem előtt, hogy a mérsékeltebb alkoholtartalomnak köszönhetően az Agárdi pálinkák friss, kerek ízei a maguk teljességében, pazar összetettségükben érvényesülnek.